perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kambodzha

Phnom penh
Saavuimme phnom penhiin vietnamista. Kaupunki oli mukavan oloinen. Todella paljon iloisia ystävällisiä ihmisiä.
Ensimmäisenä iltana näimmekin sattumalta laosista minulle tutuksi tulleita henkilöitä ilta vierähtikin oluen merkeissä.
Toisena päivänä lähdimme kiertämään nähtävyyksiä. Ensimmäisenä keskustassa olevassa s-21 turvavankilassa jossa tapahtui  kambodzhan suurimpia kiduksia.
Seuraavana vuorossa olikin hiukan hauskuutta eli kävimme ampumassa hiukan kevyt konekiväärillä ja m16:sella.
Kranaattejakin olisi saanut heitellä ja sinkokin löytyi sekä kunnon konekivääri, mutta ne me jätimme väliin. Ei ihan ilmasta touhua nimittäin ollu näin budjetti matkaajalle. Lopuksi vuorossa oli kaikkien tuntema kuoleman kentät. Paikka oli pysäyttävä, siellä käveli välillä luiden päällä jotka oli ajan mittaan noussut maasta, paakalloja oli tuhansia. Joukkohautoja, revenneitä vaatteita ja museossa näytettiin aseita joita käytettiin koska patruunat olivat liian kalliita... Hieno mutta todella synkkä kokemus. 




Seuraavana lähdimmekin kohti siem reappia. Bussi päätti kolhia henkilöauton kanssa ennen ku päästiin kaupungista joten uudella bussilla lähdimme kohti temppeleitä. Matkan piti kestää 6 tuntia mutta todellisuus oli jotain ihan muuta :D
Angorin temppelit oli huikeita. Siis ihan epätodellinen fiilis ku käveli massiivisten temppeleiden sisällä. Aamulla lähdimme temppeleille neljän jälkeen jotta näemme auringon nousun joka oli mahtava. Tosin kännykän kameralla sitä ei saanu tallennettua :(







Sitten matkamme jatkui kohti sihanoukvilleä josta suunnistimme koh rongille eli paikalliselle "paratiisi" saarelle.
En tiä paljoko se jengi oli höpöheinää vetäny ku ne kehu maasta taivaaseen niin ruokaa ku sukellustaki. Mun mielestä ruoka oli ala-arvosta koko saarella ja tuntuu kyl et ruoka on ollu melko heikkoa muutenki kambodzhassa. Sukellus oli ihan kiva ja treenailun kannalta se meni. Korallit aika vaisut, kaloja ei juurikaa ja näkyvyys 15 metrin luokkaa. Sukellus tapahtui erään pikku saaren läheisyydessä 4 tunnin venematkan päässä koh rongista. Valashaita taas lupailtiin muttei isoa poikaa näkyny :D
Saaresta yhteen veto: huono ruoka, homeinen majoitus, helkatin kosteeta, sukellus perus kauraa ja molemmat eli minä ja antti kuume flunssas ku päätettiin lähtee v?##%%n saarelta. Hyvääkin saarella oli: lukuisat pikku biitsit joilla ei ollu ketää muita ja valkonen hiekka sulautettuna turkoosiin veteen. 

Palattiin sihanouk villeen ja oikeestaan koko aika menikin sitten sairastellessa kuumetta ja flunssaa oli välillä enemmän ja välillä vähemmän. Käytiin kuitenki pelaamas isoilla panoksilla casinolla ja rannalla hakemas ravun väriä. Antti ku joutu lähteen takasi koto suomeen ja halus vähä väriä pintaan. 
Lopulta pääsin lähtemään kohti phom peniä ja linkka matkalla kaveriksi sattu britti sukellus ope ja todetiin molemmat ettei se sukellus mitää erikoista koh rongin ympäristös oo, silti kloppi oli puol vuotta viettäny kyseisillä mestoilla. Satuttiin viel samalle lennolle kl:ään eli samalla tuktukilla kentälle ja saatiin  ilmastoitu kämppä 4 dollariin. Kämppä ri tosiaan ollu yuristitysäs. Ei nimittäin nähty muita länkkäreitä koko päivänä.

Seuraavana jatkan siis malesian meiningeissä. Toivotaan että olo paranee et pääsis sukeltaan. Pää on nimittäin täynnä räkää edelleen ja kenties pikkuriikkisen lämpöä, mutta ei huolestuttavasti.

Pieni yhteenveto tästä maasta.... Jos haluat hyvää ruokaa niin älä mee. Jos haluut mahtavia sukelluksia niin älä mee. Jos taas höpö heinä kiinnostaa niin se on laillista ja kaikilla tuk tuk kuskeilla on taskussa. Rööki maksaa halvimmillaan jotain alle 8 centtii aski ja olut on sen 25 centtii ku oikeeseen paikkaan menee.
Ihmiset on ystävällisiä ja poliisit todella korruptoituneita. Poliisiks pääsee rahalla ja ne sit ottaaki turisteilta kaikenlaisesta asiasta rahaa. Etenki juhlapyhien alla ku ne tarvii kalja rahaa :D
Sand flyta oli aikalailla monessa paikkaa.
Angorin temppeleitä täytyy viel mainostaa: oli ne helkatin hienoja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti